Berky Ágota

Bemutatkozás

A zene iránti affinitás kisgyerek koromban már érzékelhető volt, ezért a szüleim beirattak zene óvodába. Az évek előre haladtával (2000-2007) megkezdtem tanulmányaimat a komlói Erkel
Ferenc Zeneiskolában klasszikus fuvola szakon Koltavári Hajnalka tanárnőnél. 2007-2012 Békéscsabán a Bartók Béla Alap és Középfokú Tánc és Zeneművészeti Oktatási Intézmény és Szakközépiskola Klaszikus fuvola szakos tanulójaként folytattam tanulmányaimat. 2007-2012 Békéscsaba MÁV Koncertfúvós zenekar tagja (1.szólam fuvola)voltam.

2009 óta több országban szerepeltem Európán belül. 2012 óta Komlói Pedagógus Kamarakórus tagja vagyok. 2012-2018 Pécs Tudomány Egyetem Művészeti kar, Ének-zene szak karvezetés szakirány, valamint Pécs Tudomány Egyetem Bölcsész kar Néprajz minor szak hallgatójaként végeztem. A tanulmányaim alatt a Szinfónia programban vettem részt, ahol a kórust vezettem és a fuvolistákat oktattam. A program után a Fund Művészeti Iskola Róma népzenei ismeretek és kultúra tantárgyat oktattam. 2017- Pécs Tudomány Egyetem Művészeti kar Osztatlan tanári Fuvola szak hallgatója vagyok.2018 óta a Paksi Pro Artis Művészeti Iskolában, valamint 2019 óta a Vásárosdombói Művészeti Iskolában dolgozok. 2019 óta a Kiss Anikó Akusztikban vokálos és fuvolista, valamint a GRB blues rock Band (jazz) fuvolistája vagyok. 2014. október 26.-án Jótékonysági koncertet tartottam a komlói hátrányos helyzetű gyermekekért. 2015.-ben szereplője voltam a Jótékonysági est a határon túli magyar gyerekek javára (határon túli diákok oktatására gyűjtés) koncertjén. 2018., 2019. paksi Baba koncertek egyik szereplője vagyok. 2019 nyara óta zenét szerzek és szövegírással foglalkozok a szabadidőmben. Fontos számomra a játékos tanítás, ami hosszútávon jó eredményeket mutat. A pedagógiám alapja a Forrai Katalin és Kodály módszer, de jártas vagyok a Suzuki módszerben és az El Sistema-ban is. Az eddigi munkám során hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkoztam valamennyi helyen. Úgy érzem, hogy a gyerekekkel és kamaszokkal egyaránt szeretetteljesen, összhangban tudunk együtt dolgozni, tanulni és kívűl jó eredményeket érünk el.